Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Peultjes met Rundvleesreepjes en Thaise Dressing
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
peultjes
▢
150
gram
biefstuk
▢
1
stengel
citroengras
sereh
▢
½
limoen
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
½
eetlepel
honing
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
zakje
koriander
ongeveer 7-8 gram
▢
½
theelepel
zout
Instructies
Maak de peultjes schoon en was ze.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes van ongeveer 4 cm lengte.
Verwijder de buitenste schil van de citroengras en snijd de stengel in heel dunne ringetjes.
Pers de limoen uit.
Kook de peultjes in een pan met kokend water gedurende ongeveer 2 minuten en giet ze af.
Klop in een kommetje 1 eetlepel limoensap, vissaus, honing en 1 eetlepel olie tot een dressing.
Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en hak ze grof.
Verhit de rest van de olie in een wok.
Bak de biefstukreepjes op hoog vuur al omscheppend bruin.
Voeg zout en 1 eetlepel citroengras toe en bak ongeveer 1 minuut mee.
Voeg de peultjes toe en verwarm ze al omscheppend mee.
Doe het mengsel over in een schaal.
Besprenkel met de dressing en bestrooi met de gehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met jasmijnrijst of naan (plat brood).
Wijnadvies:
Geniet van deze heerlijke Thaise gerecht met een verfrissende Château La Gordonne Ro
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
22
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand