Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pie van walnoten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een vorm van 26 cm doorsnee
Ingrediënten
▢
300
gram
bloem
▢
150
gram
koude boter
▢
een snufje zout
▢
1
eidooier
▢
5
eetlepels
koud water
voor de vulling:
▢
2
eieren
▢
100
gram
suiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
150
gram
stroop
▢
2
eetlepels
boter
▢
100
gram
grofgehakte walnoten
Instructies
Zeef de bloem boven een kom, verdeel de boter in kleine stukjes en doe die bij de bloem.
Voeg 5 eetlepels koud water en het zout toe, kneed het geheel tot eensamenhangend deeg en laat dit 30 minuten rusten.
Rol het deeg dan uit en bekleed er de ingevette bakvorm mee (houd wat deeg over voor een deksel).
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eieren los en roer er de suiker, de vanillesuiker, de stroop, de boter en de walnoten door.
Leg de vulling op de piebodem en bedek de taart met de rest van het deeg.
Prik deze 'deksel' met een vork op verschillende plaatsen in en bestrijk hem met de losgeklopte eidooier.
Zet de oven nu op 180°C en bak de taart 40 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Walnoten kunt u snel pellen door ze even in heet water te dompelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart