Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Piemontese Schotel
Een romige aardappelschotel met uien, room en verse Parmezaanse kaas, perfect voor koude dagen.
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
braadpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
kg
aardappelen
▢
1
kg
uien
▢
100
g
boter
▢
750
ml
melk
▢
250
ml
room
▢
100
g
geraspte Parmezaan
▢
Peper
zout en muskaat
Instructies
Snijd de uien fijn en smoor ze in de helft van de boter.
Was de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Meng in een kom de room, Parmezaan, peper, zout en muskaat.
Leg afwisselend lagen aardappelen en uien in een ovenschaal.
Giet de melk erbij tot de bovenste laag net onder staat.
Verdeel de rest van de boter in klontjes erover.
Bak 2 uur in een voorverwarmde oven op 170°C tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een groene salade en knapperig brood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn of droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter