Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pikant Gevuld Brood met Gehakt
Een hartig gevuld brood met pittig gehakt, kaas en Oosterse smaken. Eenvoudig te bereiden en een smaakvolle maaltijd voor elke gelegenheid.
Porties:
6
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
braadpan
aluminiumfolie
Zeef
Ingrediënten
▢
1
ongesneden
enkele dagen oud, klein rond wit vloerbrood
▢
2
uien
▢
150
g
belegen kaas
aan een stuk
▢
100
g
taugé
▢
5
takjes
peterselie
▢
2
bolletjes
gember
▢
1
eetlepel
olie
▢
450
g
gehakt
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1 ½
theelepel
sambal oelek
▢
Zout
▢
Peper
▢
1
theelepel
gemberpoeder
Instructies
Snijd de bovenkant van het brood en leg het apart.
Hol het brood aan alle kanten uit tot ± 1 cm van de rand en verkruimel het.
Pel en snipper de uien.
Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken.
Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.
Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee.
Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt.
Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng het geheel goed en bak nog ± 3 minuten.
Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur af de kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel.
Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan.
Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in aluminiumfolie.
Bak het brood in het midden van de op 225°C oven in ± 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gevulde brood warm in plakken. Lekker met een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden