Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante Gehaktballetjes in tomatensaus
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
magnetron
Ingrediënten
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
2
cm
gemberwortel
fijngehakte
▢
350
gram
rundergehakt
mager
▢
1
eetlepel
mangochutney
▢
½
theelepel
djinten
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
2
eetlepels
korianderblad
gehakt
▢
1
losgeklopt
ei
▢
1
eetlepel
kippenbouillon
▢
2
theelepel
tomatenpuree
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
blik
tomaten
225 gram
▢
1
ui
in vieren gedeeld
▢
zout
▢
peper
Instructies
Hak ui, knoflook en gemberwortel fijn in een elektrische keukenmachine.
Voeg gehakt, chutney, djinten, ketoembar en helft van korianderblad toe.
Schenk het losgeklopte ei erbij en laat de machine nog even draaien.
Vorm van dit mengsel 16 kleine balletjes.
Leg de balletjes naast elkaar in een ondiepe schaal en zet deze 56 min. in de magnetron op vol vermogen tot de balletjes gaar zijn.
Verschuif ze tijdens de bereiding een maal.
Laat ze afgedekt nagaren. de schaal 5 min. op vol vermogen inde magnetron.
Roer regelmatig om.
Voeg de resterende koriander toe en zet de schaal opnieuw 23 min. op vol vermogen in de magnetron tot de saus de juiste dikte heeft.
Verwarm de balletjes nog 12 min. op vol vermogen in de magnetron.
Dien ze op in de saus en garneer eventueel met een takje koriander.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Indonesië