Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante Karbonades met Tomatensaus en Champignons
Heerlijke karbonades met een pittige twist, geserveerd in een smaakvolle tomatensaus met champignons. Perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
Oven
wijde pan
Ingrediënten
▢
Olijfolie
▢
Paar
takjes tijm
▢
Blaadjes
van rozemarijn
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
1
theelepel
kristalsuiker
▢
4
karbonades
elk circa 250 gram
▢
1
rode paprika
fijngehakt
▢
1
rode chilipeper
fijngehakt
▢
1
blik
ongepelde tomaten
400 gram
▢
200
gram
kastanjechampignons
in dunne plakjes
▢
½
bol
knoflook
verdeeld in teentjes (ongepeld)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een grote braadslede lichtjes in en leg de karbonades erin.
Bestrooi met takjes tijm, rozemarijnblaadjes, knoflookteentjes, en breng op smaak met peper en zout.
Besprenkel de karbonades met olijfolie en bak ze 20 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Verhit voor de saus 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan.
Voeg de ui, paprika, chilipeper en champignons toe en verwarm op hoog vuur tot de groenten zacht worden.
Voeg de ongepelde tomaten, suiker, een scheutje water en peper en zout naar smaak toe.
Laat het geheel 10-12 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets is ingedikt.
Haal de karbonades uit de oven en laat ze 5 minuten rusten op een warme plek.
Voeg het braadvet toe aan de saus en verwarm deze opnieuw.
Serveer de karbonades met een royale hoeveelheid van de pikante tomatensaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gestoomde groenten en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of een Syrah past goed bij de pittige tomatensaus en de smaak van de karbonades.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter