Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pinda bravoe
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
kippenbouillon
(van 2 tabletten)
▢
200
gram
kip
in reepjes
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
kleine
ui
gesnipperde
▢
100
gram
pindakaas
▢
1
gesnipperde
groene peper
(zaadjes verwijderd)
▢
2
eetlepels
fijngehakte selderij
▢
ui
Instructies
Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de reepjes kipfilet in de bouillon in ± 10 minuten gaar.
Bak de ui in de olie knapperig goudbruin.
Roer de pindakaas met 5 eetlepels bouillon glad, schenk dit bij de rest van de bouillon en voeg de peper toe.
Laat de soep nog ± 5 minuten trekken.
Schep de soep in kommen en strooi er selderij en gefruite uitjes over.
Serveer met extra schaaltjes met ± 150 gr rijst (snelkook) en seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Suriname