Heerlijke luxe pindakaaskoekjes, romig en vol smaak. Perfect voor de echte pindakaasliefhebber. Probeer ook de varianten met chocoladedruppels of roomkaasglazuur!
Klop de boter met beide soorten suiker licht en romig.
Voeg het ei, de pindakaas en het zout toe aan het bloemmengsel.
Meng het geheel door het botermengsel.
Verpak het deeg in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 160°C (gasstand 2).
Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaat.
Druk de balletjes iets platter met een vork.
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte trommel.
Varianten:
Pindakaaskoekjes met chocoladedruppels Voeg 75 gram chocoladedruppels toe aan het basisdeeg.
Pindakaaskoekjes met glazuur van verse roomkaasBereid de koekjes volgens het basisrecept en laat ze afkoelen.
Meng 200 gram verse roomkaas met 2 eetlepels poedersuiker.
Besmeer de koekjes met het roomkaasmengsel en bestrooi met pure chocoladevlokken.
Eet ze bij voorkeur dezelfde dag.
Indien nodig, bewaar ze in de koelkast en consumeer de volgende dag.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Geniet van deze koekjes bij een kop koffie of thee. Perfect als tussendoortje of als traktatie bij een feestje.Wijnadvies:Lekker met een glas dessertwijn zoals een zoete sherry of port.