Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pindasoep 2
Creools
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Ingrediënten
▢
1
pot
pindakaas
500 gram
▢
kip
in stukken
▢
250
gram
krabbetjes
▢
100
gram
pekelvlees
▢
2
tomaten
ontveld zonder zaden
▢
200
gram
worteltjes
in stukken
▢
1
bos(jes)
bladselderie
▢
1
bouillonblokje
▢
1
preitje
fijngesneden
▢
1
laurierblaadje
▢
1
madame jeanette foelie
▢
4
pimentkorrels
▢
1
ui
fijngesneden
▢
2
liter
water
▢
3
kruidnagels
Instructies
Doe alle ingredienten, behalve de pindakaas, in een pan met 2 liter water.
Laat de bouillon een uur trekken en zeef deze.
Snij het vlees in kleine stukjes.
Voeg zoveel water toe aan de bouillon tot het weer 2 liter is.
Breng de bouillon weer aan de kook.
Doe de pindakaas in een kom en roer die met een beetje bouillon tot een glad papje.
Voeg het papje al roerend bij de bouillon en zet het vuur lager.
Voeg de kip en het pekelvlees toe en laat het geheel sudderen tot er een dikke soep ontstaan is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er rijst of stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Suriname