Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
Snijd het onderste plakje van de aspergetips af.
Meng de kipfilet met de olijfolie in een schaal.
Verwarm een grillpan voor.
Leg de kiphaasjes naast elkaar in de grillpan en rooster ze in 6-8 minuten rondom bruin en gaar.
Voeg na 3 minuten de asperges toe aan de grillpan en rooster ze mee tot ze gaar zijn en beginnen te kleuren.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en vang een beetje kookvocht op.
Zet de pan op het vuur en voeg de geitenkaas en 2-3 eetlepels kookvocht toe.
Laat de geitenkaas smelten en breng de pasta op smaak met zout en peper.
Verdeel de pasta over twee diepe borden en leg de gegrilde kip en asperges eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Garneer de pasta eventueel met een scheutje extra vierge olijfolie en wat vers gehakte kruiden, zoals peterselie of basilicum, voor een extra smaakdimensie.
Opmerkingen:
Deze heerlijke pasta met gegrilde kip, groene asperges en verkruimelde geitenkaas is een smaakvol en voedzaam gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd.