Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pistache-amandelbrownies
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
6 ronde bakvormpjes van 10 cm doorsnee en 6 cm hoog, de wand en de
bodem ingevet
Ingrediënten
▢
50
gram
grofgehakte amandelen
▢
50
gram
grofgehakte pistache
▢
250
gram
pure chocola in stukjes
▢
120
gram
boter
▢
4
eieren
▢
200
gram
suiker
▢
175
gram
bloem
▢
10
gram
gemalen kaneel
▢
1
opengesneden vanillestokje
▢
5
dl
melk
▢
50
gram
pindakaas
▢
½
liter
yoghurtijs
▢
extra vanillestokjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 170°C.
Bedek de bodem en de wand van de vormpjes met 1/4 deel van de amandelen en pistache.
Laat de chocola en de boter in een kom op een pan met heet water smelten.
Klop de eieren met de suiker, de bloem, de kaneel en het vanillemerg tot een glad mengsel.
Klop de rest van de pistache en amandel door het chocolademengsel.
Schenk het beslag in de vormpjes en bak de brownies in het midden van de oven in 15-25 minuten gaar.
Laat ze afkoelen en neem ze uit de vorm.
Breng de melk aan de kook en los de pindakaas hierin al roerend op.
Laat deze saus in de koelkast afkoelen.
Serveer de brownies op bordjes met op elke brownie 2 bolletjes ijs.
Schenk de saus eromheen en garneer met de vanillestokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins