Vermeng de ui, bosui, bleekselderij, paprika, knoflook, laurier, zout, cayennepeper, peper, nootmuskaat, komijn, worcestershiresaus en tabasco in een schaal.
Smelt de boter op halfhoog vuur.
Laat het groente-specerijenmengsel in een open pan onder voortdurend roeren 6 minuten pruttelen tot de ui en de paprika gaar zijn.
Neem de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
Haal de laurierblaadjes eruit en roer de melk, de tomatenketchup en het paneermeel erdoor.
Vermeng in een grote schaal het gehakt met de eieren en de groentemassa.
Doe het mengsel over in een ingevette cakevorm en druk het goed aan.
Bak het gehaktbrood in een open schaal 50-55 minuten of tot het van de rand van de vorm loslaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met aardappelpuree, rijst of geroosterde groenten. Lekker met een frisse salade.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Zinfandel.