Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Pittige boerenkoolstamppot met sambaljus en makreel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
aardappels
▢
500
gram
boerenkool
▢
1
rode peper
▢
1¼
rode ui
▢
paprika
▢
40
gram
roomboter
▢
¼
blokjes
groentebouillon
▢
1
tomaat
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
sambal manis
▢
1
gerookte makreel
▢
50
gram
gebakken uitjes
▢
zout
▢
water
▢
melk
Instructies
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze gaar met een beetje zout.
Snipper 1 ui, maak de de paprika en de peper schoon en snijd in kleine stukjes.
Voeg de ui, paprika en peper toe aan de boerenkool en kook deze gaar.
Maak intussen de sambaljus. Snipper de ¼ ui, verhit de boter en fruit de uitjes hierin.
Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze samen met 1 deciliter water, het verkruimelde bouillonblokje, ketjap en sambal toe aan het gefruite uitje.
Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Maak de makreel schoon en breek de makreel in stukjes.
Als de aardappelen en boerenkool gaar zijn, afgieten en maak dan de stamppot.
Eventueel iets smeuïger maken met kookroom of melk.
Leg de makreel op de stamppot zodat de vis warm kan worden.
Serveer de stamppot met makreel en een scheut sambaljus.
Strooi er eventueel een beetje gebakken uitjes overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Stamppot
/
Vis
Land van herkomst
Oosters