Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Pittige Borrelgehaktballetjes
Deze pittige gehaktballetjes zijn heerlijk als borrelhapje bij elke gelegenheid!
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
ongekruid half om half gehakt
▢
½
zakje
Verstegen hamburgerkruiden
▢
1
ei
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
3
eetlepels
ketchup
Instructies
Kneed het gehakt met de hamburgerkruiden, het ei en de paneermeel tot een grote bal.
Voeg indien nodig extra paneermeel toe als het gehakt te plakkerig is.
Draai kleine balletjes van het gehakt en bak deze volledig gaar en goudbruin in boter.
Maak ondertussen een marinade van de sambal, ketchup en ketjap.
Voeg dit mengsel op hoog vuur toe aan de gehaktballetjes en meng ze goed door elkaar, zodat de marinade goed aan de balletjes hecht.
Laat de gehaktballetjes afkoelen en geniet ervan als borrelhapje!
--------------------------------------------------------------------------------------------------