Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige bruine bonenschotel met rookworst
Een kruidige, verwarmende bonenschotel met rookworst en een pittige kick van sambal. Heerlijk voor koude dagen en makkelijk te maken!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Keukenmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
liter
bruine bonen
uit blik, uitgelekt
▢
1
rookworst
350 g
▢
⅛
liter
zure room
▢
¼
liter
tomatensaus
kant-en-klaar
▢
2-3
stengels
prei
ca. 500 g
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
3
eetlepels
koriander
fijngehakt
▢
1-2
eetlepels
sambal brandal
Instructies
Was de preien.
Snijd de preien in smalle ringen.
Snijd de rookworst in plakken.
Verhit de olie in een ruime braadpan.
Bak de preiringen 4 minuten op matig hoog vuur.
Roer de sambal door de prei.
Voeg de tomatensaus toe.
Voeg de plakjes rookworst toe.
Voeg de uitgelekte bruine bonen toe.
Breng het geheel al roerend tegen de kook aan.
Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de koriander erdoor.
Schep de bonenschotel op borden.
Garneer met een lepel zure room.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met warme pistoletjes of knapperig stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
34
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden