4eetlepelspankoJapans broodkruim gemengd met 1 theelepel zeezout
Voor de saus:
4eetlepelsgesmolten plantaardige boter
2eetlepelshotsauce naar keuze
2eetlepelsgedestilleerde witte azijn
2theelepelsworcestersaus
Snufjeknoflookpoeder
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Bewaar de saus in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast tot gebruik.
Houd elk bloemkoolroosje bij de steel vast en dip het in het boterige buffalosausmengsel tot het rondom is bedekt.
Doe de panko in een ondiepe kom, doop de boterige bloemkoolroosjes erin en wentel ze erdoor tot ze met zoveel panko zijn bedekt als gewenst.
Leg de roosjes in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 15 minuten.
Schud het mandje een paar keer tijdens het bakproces en controleer de voortgang van het bakproces als je schudt.
De bloemkool is klaar wanneer de roosjes lichtbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: De pittige smaak van de Buffalo bloemkool vraagt om een verfrissend drankje, zoals een koud biertje zoals een pilsener of een lichte IPA. Als je liever wijn drinkt, probeer dan een droge Riesling of een koele Pinot Grigio.