Haal de zaadjes uit de pepers en hak ze in kleine stukjes.
Rooster de pepers in een koekenpan (let op: sterke dampen).
Giet kokend water over de pepers en laat ze een uur weken.
Pureer de geweekte pepers met een beetje weekvocht in een blender.
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan.
Bak in dezelfde pan de pinda’s, pompoenpitten, ui, knoflook, tortillachips en het brood.
Meng dit met kruiden, specerijen, chocola en tomaten.
Maal het mengsel tot een gladde saus in de keukenmachine met de helft van de bouillon.
Verhit de saus in een kookpan.
Voeg beetje bij beetje de geweekte peperpuree toe tot de saus de gewenste scherpte heeft.
Laat de saus een uur zachtjes pruttelen en voeg eventueel extra bouillon toe.
Serveer de dikke saus met Quorn of gevulde paprika.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Heerlijk met rijst en een frisse salade van limoen en koriander.Wijnadvies: Combineer met een stevige, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een Chileense Carmenère.