Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Gefrituurde Kippenbouten
Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Frituurpan
hakmes
keukenpapier
kom
tang
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
▢
50
g
maïzena
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
2
eetlepels
geraspte sjalot of ui
▢
2
eetlepels
geraspte verse gemberwortel
▢
2
eetlepels
gembersap
▢
2
theelepels
sesamolie
▢
3
eetlepels
lichte sojasaus
▢
3
eetlepels
suiker
▢
3
eetlepels
vijfkruidenpoeder
▢
4
uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
▢
1
ei
▢
¼
theelepel
zout
▢
½
theelepel
peper
▢
Olie voor het frituren
▢
Toefjes peterselie voor het garneren
Instructies
Hak de kippenbouten doormidden.
Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
Schep alles goed door elkaar.
Wentel de stukken kip door de maïzena.
Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Kip
/
Vlees
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Halal
/
Kosjer