Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Gehaktballetjes met Kokos-Limoensaus
Ninh Toa
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
satéstokjes
Grill (of barbecue)
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
cm
gemberwortel
▢
1
ei
▢
Zout en peper naar smaak
▢
750
gram
gehakt
▢
3
bladeren ijsbergsla
▢
Voor de saus:
▢
2
el
fijngehakte pinda's
▢
1
fijngehakt rood pepertje
▢
2
el
koriander
▢
1
el
fijngehakte gemberwortel
▢
Sap van 2 limoenen
▢
165
ml
kokosmelk
Instructies
Hak de lente-uitjes, knoflook en gemberwortel fijn.
Meng in een grote kom het gehakt met het ei, de gehakte lente-uitjes, knoflook, gemberwortel, zout en peper.
Vorm van het gehaktmengsel balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede en steek elk balletje apart aan een satéstokje.
Rooster de gehaktballetjes ongeveer 15 tot 20 minuten op een grill of barbecue, draai ze regelmatig zodat ze rondom gaar worden.
Meng intussen de ingrediënten voor de saus: fijngehakte pinda's, rood pepertje, koriander, gemberwortel, limoensap en kokosmelk.
Omwikkel de gare gehaktballetjes met een reepje ijsbergsla en rijg ze opnieuw aan een stokje.
Serveer de gehaktballetjes met de pittige kokos-limoensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Rundvlees
/
Voorgerechten
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Vietnam
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij