Snijd de speklapjes in reepjes en meng deze in een kom met het gemberpoeder, ketjap manis en 1 eetlepel olie.
Laat het vlees 15 minuten marineren om de smaken goed te laten intrekken.
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.
Verhit de resterende olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rode peper 1 minuut.
Voeg de gemarineerde speklapjes toe en bak ze 5 minuten op hoog vuur, terwijl u regelmatig omschept.
Temper het vuur, voeg het hete water toe en laat de speklapjes in ongeveer 15 minuten volledig garen.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade voor een gebalanceerde maaltijd.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een licht gekoelde Beaujolais past goed bij de zoet-pittige smaak van de speklapjes.