Een smaakvolle en pittige groentecurry met aubergine, aardappel en peulvruchten, perfect voor een doordeweekse dag of als voedzame vleesvrije maaltijd.
Bak de komijnzaadjes in de hete olie tot ze beginnen te springen.
Voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, hot curry en garam masala toe en bak 2 minuten onder voortdurend roeren.
Doe de tomaten, aubergine, aardappel, sperziebonen en 400 ml water erbij.
Doe de deksel op de pan en laat 10 tot 15 minuten sudderen tot de aardappel gaar is.
Voeg de doperwtjes toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
Garneer met verse koriander en serveer met witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Heerlijk met geurige basmatirijst of naanbrood en extra koriander als topping.Wijnadvies: Een frisse, droge Riesling of een kruidige Viognier past perfect bij deze curry.