Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Karbonade in Ketjapsaus
Malse karbonade in een smaakvolle, pittige ketjapsaus, perfect met rijst en een frisse salade.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
1 ½
dl
water
▢
1
theelepel
cajunkruiden
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
2
schouderkarbonades
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
5
eetlepels
ketjap manis
▢
½
ui
▢
Chinese vijfkruidenpoeder
Instructies
Bestrooi de karbonade aan een kant met cajunkruiden.
Bestrooi de andere zijde met Chinese vijfkruidenpoeder.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak de karbonades aan beide zijden lichtbruin.
Haal de karbonades uit de pan.
Pers de knoflook boven de braadpan.
Voeg de gesnipperde ui toe.
Bak de ui glazig.
Doe de karbonades terug in de pan.
Voeg de ketjap manis, sambal, kerriepoeder en water toe.
Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan.
Keer de karbonades regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte rijst en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden