Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Kip in Chinese Stijl
Porties:
6
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
grote kom
Kleine mengkom
keukenpapier
scherp mes
snijplank
Koekenpan of wok
Keukenkwast
Ingrediënten
▢
1
groot
ei
losgeklopt
▢
500
g
kippendijenfilets zonder vel
in stukken
▢
120
g
maizena
▢
¼
theelepel
zeezout
▢
¼
theelepel
gemalen witte peper
▢
7
eetlepels
kippenbouillon
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
of tamari voor glutenvrij
▢
2
eetlepels
tomatenketchup
▢
2
theelepels
suiker
▢
2
theelepels
rijstazijn
▢
1½
eetlepel
plantaardige olie
▢
3-4
rode chilipepers
zaadlijsten verwijderd en gehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
fijngehakte verse gemberwortel
▢
2
lente-uien
fijngehakt
▢
1
theelepel
geroosterde sesamolie
▢
½
theelepel
geroosterd sesamzaad
▢
Rijst
voor het serveren
Instructies
Doe het losgeklopte ei in een grote kom.
Dep de stukken kip grondig droog met keukenpapier en leg ze in het ei zodat ze onderstaan.
Meng in een aparte kom driekwart van de maizena met het zout en de peper.
Schud overtollig ei van de stukken kip en wentel ze door het maizenamengsel zodat alle stukken rondom goed worden bedekt.
Plaats de kip in het mandje van de airfryer.
Zorg voor ruimte tussen de stukken zodat ze knapperig en gelijkmatig gaar kunnen worden; doe dit zo nodig in porties.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 12 minuten.
Schud het mandje halverwege de baktijd om de stukken kip om te keren.
De gebakken kip moet droog en knapperig zijn; bak zo nodig nog 1-2 minuten langer.
Klop in een andere kom de overgebleven maizena, de bouillon, sojasaus, ketchup, suiker en rijstazijn door elkaar en zet apart.
Verhit de olie en chilipeper in een grote koekenpan of wok op matig vuur.
Voeg, als de inhoud van de pan zachtjes sist, de knoflook en gember toe en bak voorzichtig tot de geur vrijkomt, niet langer dan 1 minuut.
Klop het maizenamengsel nogmaals en schenk het al roerend in de pan; zet het vuur hoger, tot matig-hoog.
Voeg zo nodig wat extra water toe als de saus te dik wordt.
Breng de saus aan de kook tot hij flink borrelt, voeg dan de kip toe en roer tot de saus aan de kip hecht en dik is; dit duurt ongeveer 2 minuten.
Haal van het vuur en roer de gehakte lente-ui en sesamolie erdoor.
Verdeel de kip over een schaal, bestrooi hem met het sesamzaad en serveer met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Riesling past goed bij de pittige en aromatische smaken van deze pittige kip in Chinese stijl.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij