Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Kippenvleugels met Hete Chiliboter uit de Airfryer
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Gevogelteschaar,
kom
airfryer
Kleine pan
Ingrediënten
▢
6
grote
kippenvleugels
▢
2
theelepels
fijngehakte knoflook
▢
3
theelepels
cayennepeper
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
1
eetlepel
gesmolten boter
▢
2
eetlepels
hete chilisaus
▢
Partjes limoen
voor het serveren
Instructies
Verdeel elke kippenvleugel met een gevogelteschaar in drie stukken en dep ze goed droog met keukenpapier.
Meng de knoflook, cayennepeper, zout en peper in een kom en bedek de kip rondom met dit mengsel.
Laat ten minste 10 minuten marineren.
Leg de stukken kip in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 180°C en de timer op 10 minuten.
Keer de kip na 10 minuten om en bak nog 8 minuten volledig gaar.
Verhit intussen in een kleine pan de boter met de chilisaus.
Leg de kip als deze gaar is in een ondiepe schaal, schenk de hete chiliboter erover en serveer meteen met de partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De pittige smaken van dit gerecht worden goed in balans gebracht door een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese.
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Snack
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Internationaal