Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Marokkaanse Lamsburgers
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
airfryer
Ingrediënten
▢
550
g
lamsgehakt
▢
2
tl
knoflookpuree
▢
1
tl
harissa
▢
1
el
ras el hanout
▢
Zeezout en versgemalen zwarte peper
▢
Bakspray van plantaardige olie
▢
4
zachte broodjes
voor het serveren
▢
Voor de saus:
▢
3
el
Griekse yoghurt
of lactosevrije yoghurt voor lactosevrij
▢
1
tl
ras el hanout
▢
½
tl
gedroogde oregano
▢
Sap van 1 kleine citroen
Instructies
Doe het lamsgehakt in een kom en voeg de knoflookpuree, harissa, ras el hanout, zout en peper toe.
Meng met je handen door elkaar tot het gehakt en de specerijen goed zijn gemengd.
Vorm vier gelijke burgers van het mengsel.
Plaats de burgers in het mandje van de airfryer en bespuit ze licht met bakspray.
Stel de airfryer in op 180 °C en de timer op 16 minuten.
Keer de burgers halverwege de baktijd om zodat ze aan beide kanten gelijkmatig bruin worden.
Je kunt de baktijd verkorten als je de burgers liever nog iets roze van binnen wilt hebben.
Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom te mengen.
Serveer de lamsburgers op de broodjes en schep de saus er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooi contrast met de pittige smaken van de burgers en de kruidige saus.
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Marokko