Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Mexicaanse Gehaktballen
Porties:
8
stuks
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote mengkom
snijplank
scherp mes
Koekenpan of braadpan
Spatel
Ingrediënten
▢
500
gram
rundergehakt
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
40
gram
Mexicaanse gehaktkruiden Silvo
▢
1
eetlepel
sambal
▢
1
ei
▢
Paneermeel
naar behoefte
▢
Boter om in te bakken
▢
1
flinke
scheut tomatenketchup
Instructies
Voorbereiding Gehakt:
Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesnipperde ui, fijngehakte knoflook, Mexicaanse gehaktkruiden, sambal en het ei.
Voeg voldoende paneermeel toe om het mengsel te binden, zodat het gemakkelijk tot ballen gevormd kan worden.
Gehaktballen Draaien:
Vorm ongeveer 8 gehaktballen van het gehaktmengsel.
Zorg dat ze niet te groot zijn, zodat ze goed gaar worden.
Bakken:
Verhit de boter in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de gehaktballen toe en bak ze rondom bruin aan.
Voeg een extra ui, in ringen gesneden, toe aan de pan en laat meebakken.
Jus Bereiden:
Halverwege het bakproces, voeg een flinke scheut tomatenketchup toe aan de pan en laat de gehaktballen verder sudderen in de jus.
Serveren:
Serveer de gehaktballen met aardappelpuree en haricots verts voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland