Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Mexicaanse Maïssoep met Rode Paprika en Feta
Porties:
5
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
staafmixer
snijplank
scherp mes
kookpan
Ingrediënten
▢
1
rode peper
▢
25
g
boter
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijn gesneden
▢
300
g
maïs uit blik
uitgelekt
▢
500
ml
melk
▢
2
geroosterde paprika’s uit pot
in smalle reepjes gesneden
▢
125
g
crème fraîche
▢
50
g
feta
verkruimeld
▢
4
takjes
peterselie
fijn gesneden
▢
Zout naar smaak
Instructies
Peper Roosteren:
Rooster de rode peper in een koekenpan tot deze licht verkoold is.
Snijd de peper open en verwijder de zaadjes.
Snijd de peper fijn.
Ui en Knoflook Fruiten:
Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten tot ze zacht zijn.
Maïs Toevoegen:
Houd 4 eetlepels maïs apart voor garnering en zet deze even weg.
Voeg de resterende maïs, melk en de fijn gesneden rode peper toe aan de pan.
Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Soep Pureren:
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde massa.
Paprika en Crème Fraîche:
Roer de crème fraîche en de reepjes geroosterde paprika door de soep en verwarm deze nog even door.
Breng op smaak met zout.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met de apart gehouden maïs en verkruimelde feta.
Bestrooi met fijn gesneden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch