Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Mexicaanse Tomatensoep met Bacon en Tortillachips
Deze kruidige Mexicaanse tomatensoep is gevuld met bacon, maïs en rode peper voor een pittige kick. Serveer met crème fraîche en knapperige tortillachips!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
39
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
snijplank
mes
keukenpapier
pollepel
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
8
plakjes
bacon
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
rode pepers
ontzaad en in ringetjes
▢
750
gram
tomaten
ontveld en in stukjes
▢
150
gram
soepgroenten
▢
1
blik
tomatenpuree
▢
500
ml
runderbouillon
van een tablet
▢
1
blik
maïs
uitgelekt
▢
Peper en zout naar smaak
▢
100
ml
crème fraîche
▢
50
gram
tortillachips
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de bacon knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
Fruit in hetzelfde vet de ui, knoflook en rode peper 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomaten, soepgroenten en tomatenpuree toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Schenk de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 25 minuten zachtjes koken.
Voeg de bacon en de uitgelekte maïs toe en verwarm de soep nog een paar minuten door.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met een schepje crème fraîche en bestrooi met tortillachips.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep met een schijfje limoen en extra tortillachips voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals Campo Livilla Tinto past perfect bij de pittige smaken van deze Mexicaanse soep.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden