Roer in een kom de marinademix, 1 eetlepel olie, de ketjap manis en de gembersiroop goed door elkaar.
Snijd de varkenshaas in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Schep de plakjes varkenshaas door de marinade en laat ze ongeveer 15 minuten intrekken.
Maak de rode Spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes.
Hak de ongezouten pinda's fijn.
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Verwarm 2 borden voor.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan.
Bak de reepjes rode peper en de bosui ongeveer 1 minuut zachtjes in de hete olie.
Voeg 80 ml water en de satésaus toe aan de pan.
Verwarm het geheel al roerend tot een gladde en warme saus ontstaat.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Bak de gemarineerde plakjes varkenshaas in ongeveer 4 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
Roer de overgebleven koude marinade en de fijngehakte pinda's door de warme satésaus.
Verwarm de saus nog ongeveer 1 minuut goed door.
Leg de gebakken plakjes varkenshaas op de voorverwarmde borden.
Schenk de pittige pindasaus over de varkenshaas en serveer eventueel wat saus ernaast.
Serveer direct, eventueel met rijst of nasi goreng, kroepoek, komkommersla en atjar tjampoer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met extra gehakte pinda's en verse korianderblaadjes.Wijnadvies:Een fruitige rosé of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais kan goed passen bij de Oosterse smaken en de pindasaus.