Verhit 5 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de rode peper, prei, gemalen koriander en komijn op matig vuur in 10 minuten gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Pureer met een staafmixer de Griekse yoghurt, knoflook, verse koriander en de helft van de platte peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de yoghurtdip koud weg.
Klop het eiwit stijf in een kom.
Roer in een andere kom de eidooiers, zelfrijzend bakmeel, 100 ml water en de rest van de platte peterselie tot een glad beslag.
Voeg het preimengsel toe aan het beslag en spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de helft van het beslag in 8 porties in 5 minuten goudbruin.
Keer halverwege.
Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de preikoekjes warm of koud met de kruidige yoghurtdip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze preikoekjes als hoofdgerecht met een frisse salade erbij. De kruidige yoghurtdip geeft een heerlijke verfrissende tegenhanger bij de pittige preikoekjes.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.