Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Sperziebonen in Kokossaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
pan
Ingrediënten
▢
750
g
sperziebonen
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
3
eetlepels
ketjap manis
▢
1
eetlepel
sambal
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
gemalen laos
▢
1
stengel
citroengras
sereh
▢
50
g
kokoscrème
santen, blok à 200 g
Instructies
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en zout in 5 minuten beetgaar.
Spoel de sperziebonen af onder koud stromend water om ze mooi groen te houden.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Roer de ketjap, sambal, gemberpoeder en laos erdoor.
Snijd de citroengras in grove stukken.
Voeg de citroengras, kokoscrème en 100 ml water toe aan het uienmengsel.
Breng al roerend aan de kook en breng op smaak met zout.
Schep de sperziebonen door de kruidenmix en verwarm nog 3 minuten.
Verwijder voor het serveren de stukken citroengras uit het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner, vormt een goed contrast met de pittigheid van dit gerecht en versterkt de smaak van de kokoscrème.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch