Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Sperziebonen in Tomatensaus
Deze pittige sperziebonen in tomatensaus zijn een heerlijk bijgerecht vol smaak. Perfect voor een zomerse picknick of een lichte lunch. Snel te maken en geschikt voor diverse diëten!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Kooklepel
snijplank
schaal
Keukenmes
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
basilicum
▢
1
blik
sperziebonen
▢
½
blik
tomaten
▢
1
theelepel
oregano
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepels
olie
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
1
ui
Instructies
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Fruit de gesnipperde ui totdat deze glazig is.
Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak kort mee.
Doe het halve blik tomaten erbij, samen met de oregano, peper, en zout.
Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg vervolgens de sperziebonen toe en verwarm alles goed door.
Schep het gerecht over in een schaal en bestrooi met de basilicum.
Serveer direct of laat afkoelen voor een koude bereiding.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge rosé of een lichte, fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Lunch
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick