Een verrassend kruidige stamppot met knapperige komkommer, zoete wortel en pittige chorizo, afgewerkt met romige kruidenboter en een vleugje selderijzout.
Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
Bestrooi de geraspte komkommer met wat zout en laat deze uitlekken in een vergiet.
Schrap de winterwortel en rasp deze fijn.
Snijd de chorizo in blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de kruidenboter en enkele lepels kookvocht.
Schep de komkommer, wortel en chorizo door de stamppot en meng goed.
Breng op smaak met zout, peper en selderijzout.
Warm de stamppot nog even goed door en bestrooi met fijngehakte bladselderij.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een frisse groene salade met citroendressing.Wijnadvies:Een kruidige rode wijn zoals een Rioja of een Tempranillo past perfect bij de pittige chorizo en romige stamppot.