Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Thaise viskoekjes
Allerhande 2002
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
plasticfolie
Ingrediënten
▢
400
g
zalmfilet
▢
2
bosuitjes
▢
1
rode peper
▢
15
gr
koriander
verse
▢
1
eetlepel
rode Thaise currypasta
pot
▢
zout
▢
1
limoen
▢
2
eetlepels
olie
▢
peper
Instructies
Zalm in stukken snijden.
Bosui schoonmaken en in lengte in repen snijden.
Rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en in lengte in repen snijden. Repen peper en bosui tot kleine blokjes snijden.
Koriander boven mengkom van keukenmachine fijn knippen.
Zalm, bosui, rode peper en curry erbij doen en tot vrij grof mengsel pureren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Royale eetlepel vismengsel uit mengkom scheppen en er tussen beide handen balletje van vormen.
Balletje vervolgens platdrukken.
Op zelfde manier nog 11 koekjes maken en op schaal leggen.
Koekjes afdekken met plasticfolie en minimaal 2 uur in de koelkast laten opstijven.
Limoen in 12 parten snijden.
In koekenpan olie verhitten en viskoekjes in 2 à 3 minuten goudbruin bakken. Halverwege keren.
Koekjes laten uitlekken op keukenpapier.
Warm serveren met partjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden:
energie 95 kcal
eiwit 7 g
koolhydraten 1 g
vet 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Thailand