Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Thaise Woksoep met Kip en Paksoi
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
in halve ringen gesneden
▢
1
rode peper
schoongemaakt en in ringetjes gesneden
▢
1
struikje
paksoi
gewassen en in brede repen gesneden
▢
2
eetlepels
roerbakolie
▢
100
gram
kipfilet
in reepjes gesneden
▢
1
zakje
kippensoep
400 ml
▢
50
gram
Chinese mie
▢
½
zakje
koriander
ongeveer 7-8 gram
Instructies
Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de rode ui en rode peper zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg de paksoi toe aan het mengsel in de wok en laat al omscheppend slinken.
Snijd intussen de kipfilet in reepjes.
Voeg de kipfilet, mie, kippensoep en 1½ dl water toe aan het paksoi mengsel in de wok.
Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 5 minuten koken.
Hak de koriander fijn.
Schep de soep in wijde kommen en strooi de gehakte koriander eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een lichtzoete rosé past goed bij deze pittige Thaise woksoep.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Thailand