Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige tomatensoep met gember-peperroom
AllerHande januari 2004 Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
soeppan
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
3
theelepel
chilipoeder
▢
1
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
500
g
tomaten
ontveld en in stukjes
▢
750
ml
kruidenbouillon
▢
125
ml
slagroom
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
fijngehakt
Instructies
In soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 minuten zachtjes glazig fruiten.
Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 minuten meebakken.
Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en soep 20 minuten zachtjes laten koken.
In kom slagroom met gemberpoeder, peper en ½ theelepels zout halfstijf kloppen.
Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren.
Tomatensoep over vier diepe borden verdelen.
Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken.
Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
In plaats van verse tomaten kunt u ook 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g) gebruiken. Voeg dan echter wat minder bouillon toe, ca. 500 ml.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch