Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatensoep met rode curry en groene asperges
Deze pittige tomatensoep met rode curry en groene asperges is een heerlijke, smaakvolle maaltijdsoep met een exotisch tintje.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
kookpan
Ingrediënten
▢
250
g
Romaatjes
gehalveerd
▢
500
g
Trostomaten
in vieren gesneden
▢
4
bouillonblokjes
▢
350
g
groene asperges
in 2 cm grote stukken gesneden
▢
1
bakje
rode curry pasta
▢
2
kleine
zakjes kokoscrème
Instructies
Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de trostomaten, Romaatjes, kokoscrème en rode curry pasta.
Let op dat je niet te veel water toevoegt, zodat de soep een volle smaak behoudt.
Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de stukken groene asperges toe aan de soep en laat deze op een lage pit nog 5 minuten zachtjes doorkoken, tot de asperges gaar zijn.
Serveer de soep warm, eventueel met wat vers brood aan de zijkant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Fusion
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch