Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige varkenskebabs met groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Keukenmachine
of
vijzel
satéstokjes
grillpan
Ingrediënten
▢
1
minneola
▢
3
teentjes
knoflook
in stukjes
▢
2
cm
verse gemberwortel
geschild en in stukjes
▢
2
bosuitjes
grof gesneden
▢
2
eetlepel(s)
heldere honing
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
600
g
hamlappen
in dobbelstenen
▢
20
kleine
champignons
schoongemaakt
▢
20
kerstomaatjes
▢
2
gele paprika’s
in 20 stukken
Instructies
Boen de minneola schoon, rasp de oranje schil dun af en pers de vrucht uit.
Pureer de knoflook met de gemberwortel en de bosui in een keukenmachine of wrijf het fijn in een vijzel.
Roer er de rasp en het sap, de honing, de sojasaus en de olie door en schep het vlees erdoor.
Laat het vlees minimaal 1 uur marineren.
Schep na 30 minuten de champignons door het vlees en de marinade.
Steek het vlees met de champignons, kerstomaatjes en paprika om en om aan de satéstokjes.
Rooster het vlees in een grillpan in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bami.
Wijnadvies:
E&J Gallo, Merlot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees