Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Vispasta met Spek en Tomaat
Een pittige en smaakvolle pasta met vis, spek, tomatensaus en een vleugje bladselderij.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Total time
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Grote pan (voor de pasta)
vergiet
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
blik
tomaat
▢
1
bosje
bladselderij
of kervel/peterselie
▢
1
Spaanse peper
in reepjes
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
plakjes
ontbijtspek
in dunne reepjes
▢
400
gram
spaghetti
▢
400
gram
visfilet
schelvis, kabeljauw, tilapia, zalm
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Bak het spek langzaam uit in eigen vet.
Bak de peper en knoflook enkele minuten mee.
Voeg de tomaten toe, maak fijn en warm goed door.
Kook de spaghetti gaar.
Snijd de vis in blokjes en bestrooi met zout en peper.
Bak de vis 5 minuten gaar en bruin in hete olie.
Roer de bladselderij door de tomatensaus.
Schep de saus en vis voorzichtig door de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Fusion
/
Italië
/
Mediterraan
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden