Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza al prosciutto
(pizza met rauwe ham)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
voor de vulling:
▢
400
gram
gepelde tomaten blik
uitgelekt
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
3
eetlepels
basilicum
fijngesneden
▢
250
gram
mozzarella
grof geraspte
▢
100
gram
rauwe ham
▢
blaadjes
basilicum
voor het deeg:
▢
25
gram
tomatenpuree
▢
1
x
basisrecept pizzadeeg
Instructions
Bereid het pizzadeeg met de tomatenpuree en laat het volgens het basisrecept rijzen.
Pureer de gepelde tomaten en meng de puree met de olijfolie en een snufje zout.
Vet het bakpapier op de bakplaten met olie in.
Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk deeg uit tot een pizzabodem van 4-5 mm dik.
Leg de pizzabodems op de bakplaten.
Druk het midden van het deeg in, zodat de randen van de pizzabodems iets omhoog staan.
Verdeel de tomatensaus over de pizza's en laat het deeg ± 20 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Bak de pizza's ± 10 minuten in het midden van de oven.
Verdeel buiten de oven de basilicum en de mozzarella over de pizza's en bak de pizza's nog ± 10 minuten in oven.
Garneer de pizza's voor het serveren met plakjes ham en blaadjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië