Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het pizzadeeg uit en bak 8 minuten, tot de randjes lichtbruin beginnen te kleuren.
Laat het pizzadeeg afkoelen.
Maak de pesto door boerenkool, walnoten, olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper in een blender tot een glad mengsel te mixen.
Proef en breng op smaak.
Gril de plakjes aubergine in de oven of een pan tot ze goudbruin zijn.
Bestrijk het afgekoelde pizzadeeg met de boerenkool-walnootpesto.
Verdeel de gegrilde aubergineplakjes en verkruimelde geitenkaas over de pizza.
Bestrooi met pijnboompitten en bak de pizza in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke vegetarische pizza.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met extra walnoten en een scheutje olijfolie voor een nog rijkere smaak.Wijnadvies:Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé, past perfect bij de rijke smaken van deze pizza.