Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza met gerookte zalm
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Oven
Keukenmachine
plasticfolie
kom
Ingrediënten
voor het pizzadeeg: (of anders of pizzabodem kant-en-klaar)
▢
250
gram
bloem
▢
0.5
theelepel
zout
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
zakje
gistkorrels
direct oplosbare
▢
1-2
eetlepel(s)
olijfolie
Voor de saus
▢
1.5
dl
water
handwarm
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 gram
▢
2
knoflookteentjes
▢
1
eetlepel(s)
oregano
verse of 1 theelepel gedroogde
▢
zout
▢
peper
versgemalen
Beleggen met:
▢
150
gram
mozzarella
▢
15
kerstomaatjes
▢
150
gram
gerookte zalm
snippers
▢
⅛
liter
crème fraîche
▢
2
eetlepel(s)
kappertjes
▢
peper
versgemalen
▢
enkele toefjes
dille
Instructies
Bereiding deeg:
Meng in een kom de bloem, het zout, de suiker en de gistkorrels door elkaar.
Maak in het midden een kuiltje en schenk 1 eetlepel olie en het handwarme water erin.
Meng het deeg, met de hand of met een keukenmachine, in ca. 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Vorm van het deeg een bal en laat die, in een met wat olie ingevette kom en afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen.
Bereiding basissaus:
Laat de tomaten uitlekken.
Pers de gepelde knoflookteentjes uit boven de stukjes tomaat en roer de oregano en zout en peper naar smaak erdoor.
U kunt de saus zo gebruiken of hem pureren met de mixer.
Snijd de uitgelekte mozzarella in piepkleine blokjes. Halveer de schoongemaakte tomaatjes. Snijd de zalm (zo nodiin smalle reepjes.
Afwerking: Verwarm de oven voor op 250 °Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 2 porties en rol die, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot dunne deegcirkels van ca. 20 cm.
Druk met de vingertoppen ca. 1 cm van de rand een gootje, zodat de vulling er niet af kan lopen.
Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de basissaus erover.
Verdeel de helft van de mozzarella over de pizza's, vervolgens de gerookte zalm en de tomaatjes.
Schep de crème fraîche in bergjes over de vulling en verdeel de rest van de mozzarella en de kappertjes erover.
Bestrooi de vulling met peper.
Bak de pizza's, 1 richel onder het midden van de oven, in ca. 20 minuten gaar.
Garneer met toefjes dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Italië