Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizzahapjes
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
250
g
mozzarella
bol
▢
75
g
hamblokjes
▢
4
el
doperwten
blik of diepvries
▢
1
mespunt
witte peper
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
15
g
basilicum
verse
▢
2
uien
▢
1
rode peper
▢
75
g
geraspte jonge kaas
▢
2
blikken
sardines in olijfolie
▢
12
zwarte olijven
zonder pit
▢
2
takjes
oregano
▢
8
geroosterde paprika's
pot
▢
16
plakjes
spinata romana
▢
680
g
super croissantdeeg
blik à 340 g
▢
690
ml
gekruide tomatensaus
pot
▢
50
g
pijnboompitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Beleg A:
Snijd de bol mozzarella in piepkleine blokjes.
Meng met hamblokjes, doperwten, peper en mespunt nootmuskaat.
Snijd de basilicum in reepjes en schep de helft door het mozzarellamengsel.
Beleg B:
Snijd de uien in ringen.
Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes.
Leg de geraspte kaas klaar.
Halveer de sardines en verwijder de graten.
Snijd de olijven in plakjes.
Pluk de blaadjes van de takjes oregano.
Beleg C:
Dep de paprika's droog met keukenpapier en snijd in repen.
Snijd de andere bol mozzarella in dunne plakken.
Leg de spinata romana klaar.
Rol het croissantdeeg op het aanrecht uit en snijd in 24 vierkantjes.
Bestreek het deeg met tomatensaus.
Elk beleg (zie ingrediëntenlijst) over 8 vierkantjes verdelen, maar houd
basilicumreepjes (A), oregano (B) en pijnboompitten (C) voor garnering apart.
Leg per keer 8-12 pizzaatjes op de bakplaat en bak in ca. 12 min. krokant.
Beleg de pizzaatjes met achtergehouden garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met deze verschillende toppings heb je voor iedereen wat wils.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Kaas
/
Pizza
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië