Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Pla nin rad prig
Gefrituurde vis in rode currysaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250-500
g
tilapia
geschubt en schoongemaakt / veggie: paddenstoelen in plakjes.
▢
1
ltr
sojaolie
om te frituren
voor de saus:
▢
2
eetlepel(s)
sojaolie
▢
1
ui
gehakt
▢
4
tenen
knoflook
ongepeld, gekneusd en gehakt
▢
1-2
eetlepel(s)
rode currypasta
▢
250
ml
kokosmelk
dikke
▢
½
tl
zout
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
lichte
▢
1
eetlepel(s)
kokos
▢
2
citroenblad
in fijne reepjes
▢
1
grote
thai chocolates
rode "" chilipeper in dune reepjes
▢
10
blaadjes
basilicum
zoete
▢
palmsuiker
Instructies
Verhit de frituurolie op hoog vuur in een wok en frituur de vis aan beide zijden goudbruin en krokant.
Laat de vis uitlekken, zet hem aan de kant en maak de saus.
Verhit de 2 el olie in een wok op een laag vuur.
Doe de ui erbij en roerbak ze 30 sec. en voeg dan de knoflook toe.
Roerbak alles nog 15 sec. en voeg de rode currypasta toe.
Roerbak nog 1 min. en doe de dikke kokosmelk, kokos(palm)suiker, sojasaus, zout en citroenblaadjes erbij, en roerbak alles nogmaals 3 min.
Roer de chilipeper en de basilicumblaadjes door het gerecht en draai direct het vuur uit.
Giet de saus over de vis en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Thailand