Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plaattaart met Biet, Peer & Geitenkaas
Deze levendige plaattaart, samengesteld met rode bieten, peer en geitenkaas, is een smaakvolle combinatie en een waar kunstwerk voor het oog. Geniet ervan!
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Ingrediënten
▢
500
g
gekookte rode bieten
▢
½
el
milde olijfolie
▢
2
Conference peren
▢
8
plakjes
diepvries bladerdeeg
▢
100
g
zuivelspread met knoflook en kruiden
▢
1½
el
vloeibare honing
▢
100
g
Bettine salade bolletjes geitenkaas naturel
▢
15
g
verse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd ondertussen de rode bieten in dunne plakjes en meng ze met de olijfolie, peper en eventueel zout.
Schil de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
Leg de plakjes diepvries bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat, laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan.
Bestrijk het deeg met de zuivelspread.
Verdeel de plakjes biet en peer afwisselend over het deeg.
Besprenkel het geheel met honing en breng op smaak met peper.
Bak de plaattaart ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
Voeg de laatste 10 minuten de geitenkaasballetjes toe, scheur de blaadjes basilicum in stukjes en bestrooi de plaattaart hiermee.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke plaattaart met biet, peer en geitenkaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kaas