Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plaattaart met Brie, Appel, Courgette en Walnoten
Geniet van deze heerlijke plaattaart met een verrassende combinatie van brie, appel, courgette en walnoten. Perfect voor een lichte lunch of brunch!
Porties:
3
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
1
rol bladerdeeg
uitgerold en randjes iets omgekruld
▢
½
courgette
in plakjes gesneden
▢
1
appel
in dunne schijfjes gesneden
▢
Plakjes
spek
optioneel
▢
Flinke
handvol walnoten
▢
Plakjes
brie
▢
Handvol
rucola
▢
1
el
Souq kruiden voor oven groenten
▢
Beetje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg het bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en krul de randen iets om.
Bekleed het bladerdeeg met plakjes courgette, bestrooi met een beetje zout en de Souq kruiden voor oven groenten.
Leg de dunne appelschijfjes en walnoten gelijkmatig over de courgette.
Verdeel de plakjes spek (indien gebruikt) en plakjes brie over de taart.
Bak de plaattaart ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de brie gesmolten.
Haal de taart uit de oven en maak af met een handvol verse rucola.
Serveer direct en geniet van deze smaakvolle en lichte maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse rosé past perfect bij deze plaattaart.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Fruit
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Lunch
/
Noten
Land van herkomst
Internationaal