70gGorgonzola of andere blauwschimmelkaasverkruimeld
1lente-uifijngesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik.
Verdeel de rode ui en groene asperges over het deeg.
Schep de mascarpone en Gorgonzola gelijkmatig over de pizza.
Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Bestrooi voor het serveren met fijngesneden lente-ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt een restje kaas gebruiken om te raspen in plaats van Gorgonzola.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze plaattaart met groene asperges, Gorgonzola en rode ui.