Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Plaattaartje met asperges en ham
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aspergepan
Bakpapier
Bakplaat
keukenpapier
Oven
Ingrediënten
▢
500
g
witte asperges
▢
zout
▢
2
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
150
g
ham
plakjes
▢
3
takjes
peterselie
▢
125
g
mascarpone
▢
1
ei
▢
peper
versgemalen
▢
nootmuskaat
▢
1
eetlepel
roomboter
zachte
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven
Instructies
Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
Houtachtige uiteinden eraf snijden.
In aspergepan (of in wijde pan) asperges met kopjes omhoog in ruim kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
Van vuur af ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Bladerdeeg laten ontdooien. 50 g ham en peterselie fijnhakken.
In kom mascarpone losroeren met ei, fijngehakte ham en peterselie.
Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg halveren en uitrollen tot repen van ca. 18 cm lang.
Naast elkaar op bakplaat leggen.
Bestrijken met mascarponemengsel, 1/2 cm van rand rondom vrijhouden.
Asperges uit pan nemen, goed laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Met kopjes naar één kant over bladerdeegrepen verdelen.
Bestrijken met boter.
In oven taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen rest van ham in brede repen snijden.
Aspergetaartjes op vier borden leggen en hamrepen erop draperen.
Voedingswaarden
Calories:
385
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
13
g
|
Vet:
31
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Jaargetijde:
Lente