Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Polpettone
(Italiaans gehaktbrood)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
gehakt
▢
1
ui
▢
1
grote
knoflook
▢
1
potje
paprika
295 gr
▢
1
bakje
peterselie
20 gr
▢
1
mozzarella
125 gr
▢
100
ml
melk
▢
3
sneetjes
witbrood
▢
160
gr
pancetta
▢
1
zakje
Italiaanse kruidenmix voor gehakt
▢
1
ei
Extra benodigdheden:
▢
Cakevorm
van 30 cm
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Laat de paprika's uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes.
Snijd de peterselie fijn.
Snijd de mozzarella in plakken.
Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei en kruiden.
Snijd de korsten van het brood en week het brood daarna in een diep bord met melk.
Knijp het brood uit en meng dit door het gehaktmengsel.
Bekleed de bodem en de zijkanten van de cakevorm met de pancetta.
Zorg dat de plakken iets over de randen hangen.
Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem en strooi de helft van de peterselie, de paprika en mozzarella erover.
Daarna weer een 1/3 gehakt en de rest van de peterselie, paprika en mozzarella.
Tot slot afdekken met de rest van het gehakt en vouw de
Bak in 30 minuten gaar.
Daarna uit de oven halen en 5 minuten laten staan.
Schenk daarna het vet uit de vorm.
Haal het gehaktbrood uit de vorm en snijd in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken aardappeltjes en sla met frisse olijfolie/citroendressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Italië