Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Pom
Creools
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
tajerwortel
of 600 gram diepvries
▢
400
gram
kip
in stukken
▢
1
ui
fijngesneden
▢
1
rode chilipeper
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
4
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
4
eetlepel(s)
selderie
fijngehakte
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
1
bouillonblokje
▢
125
gram
boter
▢
1
theelepel
suiker
▢
¾
dl
water
▢
2
sinaasappels
het sap er van
▢
peper
▢
zout
Instructies
Verwijder de zaden uit de chilipeper.
Snij de kip in stukken en wrijf deze in met een mengsel van zout, peper en nootmuskaat.
Verhit de boter en bak de stukken kip bruin.
Schep het vlees uit de pan en doe de ui, knoflook en tomatenpuree erin.
Bak de uien glazig en de kip weer in de pan.
Giet het water en het bouillonblokje erbij en stoof het geheel met de chilipeper gaar.
Rasp de tajer en roer het sinaasappelsap erdoor om verkleuren te voorkomen.
Haal de kip uit de saus.
Doe de helft van de tajer bij de saus en maak deze op smaak af met zout, suiker en peper.
Beboter een vuurvaste schaal of een bakblik en doe de helft van de tajer erin.
Leg de stukken kip erboven op en bedek het geheel met de rest van de tajer en de saus.
Zet de pom ongeveer 1 uur in een warme oven (stand 4-5).
De pom is gaar, wanneer de tajer bruin is
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Suriname